Geslaagde Railreis naar Zutphen

In Zutphen werd na een aantal jaren van onderbreking op 17 en 18 december weer het Modelspoorevenement gehouden.
De Reiscommissie had daarvoor een railreis georganiseerd via niet de kortste maar wel voor treinliefhebbers een leukere route. Met de groep van 9 man gingen we vanaf Emmen-Zuid naar Mariënberg, daar overstappen op de diesel naar Almelo, van Almelo per NS IC naar Hengelo en vandaar weer dieselen naar Zutphen.
Vlak voor station Zutphen konden we vanuit de trein al zien dat er een lange rij voor de kassa’s van de sporthal stond en inderdaad eenmaal binnen was het heel erg druk vooral bij de handel. Maar er stonden ook mooie modelbanen achter in de hal, dus daar maar eerst eens gaan kijken.
Drie vielen mij op, als eerste een aantal modules met o.a. tweemaal hetzelfde Noorse landschap, 1 maal in de zomer en eenmaal in de winter, heel mooi gemaakt maar wat doet een Combino van het Amsterdamse GVB daar!!!!

De tweede “Scheldekaai” met een hele grote en een kleine brug, beiden beweegbaar waaronder dan een bootje voer. Maar ook een werkende loopkat die een krat van een bootje op de kade takelde.

De derde is de baan van N-spoor Zuid Limburg waar het zelfgebouwde station van Valkenburg opvalt, hier wel met de juiste railvoertuigen zoals de DB accutrein die pendelde tussen Maastricht en Aken.

Naast veel handel was er ook veel moois te zien, volgend jaar weer?
In ieder geval gingen er stemmen op om weer eens naar de Intermodellbau in Dortmund te gaan, dus reiscommissie u kunt weer aan de bak!

Tekst en foto’s

Habbo Meester

Geslaagde Railreis naar Zutphen

2 gedachten over “Geslaagde Railreis naar Zutphen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven