Beurs Zutphen

Beurs Zutphen
december 30, 2022 2 Reacties Evenementen, Excursies admin

Gisteren, 18-12-22 zijn wij met vier man vertrokken naar Zutphen om aldaar de treinenbeurs te bezoeken. Wij hadden allemaal onze wensen en de daarvoor benodigde pegulanten meegenomen dus dat zat wel goed.

Bij aankomst op de locatie werden wij gestopt door een mannetje met een geel hesje, organisatie? Dit mannetje sommeerde ons elders een parkeerplaats te zoeken want bij het beursgebouw was alles vol. Daar wij een clublid met rolstoel bij ons hadden vonden wij dat geen optie. Toen werd toegestaan dat wij het bedoelde clublid bij de ingang mochten afzetten. Braaf als wij zijn hebben wij die gelegenheid gebruikt om op het terrein te komen. Wat blijkt parkeergelegenheid genoeg. Je voelt hem al aankomen, parkeren en snel met zijn allen naar de ingang. Na het kopen van een entreebewijs in de vorm van een munt konden wij naar binnen. Het heeft mij verbaast dat het op de tweede dag van de beurs nog zo druk was.

De beurs, in eerste instantie voor mij persoonlijk net als iedere andere beurs en niet de moeite om zover voor te rijden. Maar om dit met een aantal leden te doen was natuurlijk prima, een leuk dagje uit. Een vluchtige blik bevestigt mijn vermoeden, een beurs als elke andere. Wij spraken af met elkaar om op een bepaalde tijd bij de ingang te zijn om dan weer huiswaarts te kern. Maar ook wilde wij bij elkaar blijven dat is toch wel leuker? Binnen vijf minuten waren wij elkaar uit het zicht verloren.

Op één persoon na hebben wij allemaal wel onze slag kunnen slaan ook al hadden wij andere wensen bij vertrek van huis. Er was veel te koop, er was nieuw materieel en tweedehands. De ene stand beter en aantrekkelijker georganiseerd dan de ander. Zo zijn wij stands tegengekomen met mooi opgezette vitrines met goede verlichting, stands waarop de kraam het materiaal goed overzichtelijk was geordend maar ook stands waar men het nodig vond om materiaal op een hoop in een krat te mieteren deze stands hebben wij overgeslagen.

Behalve verkoopstands waren er ook wat modelbanen te zien en demonstratie van diverse aspecten van onze mooie hobby. Bijzonder vond ik een modelbaan in de schaal N 1:160 naar Japans voorbeeld. Hoe moeilijk zal het zijn om hier je materiaal voor te vinden vroeg ik mij af. Zelf rij ik in principe naar Amerikaans voorbeeld hierdoor weet ik dat het lastig kan zijn om aan je materieel e.d. te komen. In de Nederlandse modelspoorwinkels ontbreekt dit vrijwel altijd. Het zelfde zal voor een Japanse layout gelden, lof voor de bouwers.

Hieronder wat plaatjes.

About The Author
Leave Comment
  1. 1

    Roelof Assen

    mooi verhaal John , sorry dat ik het niet eerder heb gezien. Ook leuke foto’s erbij. Roelof.

  2. 1

    Bennie Geerts

    Mooi verhaal John . Ook leuke foto’s erbij. Bennie jammer dat ik er niet bij kon zijn

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.