Het Tuinhuis.

Ons lid Albert Winkel heeft weer een bijzonder diorama gemaakt. Zoals gebruikelijk heeft hij weer in de rommeldoos een greep gedaan en daarmee wat fraais afgeleverd met de mysterieuze titel “Het tuinhuis”.
Hij levert daarmee weer het bewijs, dat je met weinig middelen en creativiteit er wat moois van kan maken.
Hieronder zijn eigen beschrijving.

Dit diorama is er een met tegenstellingen. Oud ontmoet nieuw, natuur ontmoet industrie en recreatie ontmoet werk. Alles staat met elkaar in verbinding door het railovaal. Als een treinreis waarbij het steeds wisselende uitzicht zich aan je oog voorbij trekt.
Op het internet zie ik filmpjes en foto’s van wat andere modelbouwers maken. Zo komen de ideeën voor zowel het middeleeuwse poortgebouw als ook het industriecomplex van Table Top Wargamers. Een soort bordspel waarbij men zelf hun attributen maakt. Ik heb zelf helemaal niks met wargaming maar die jongens kunnen best modelbouwen. Dat wilde ik ook proberen en dat heeft geleid tot dit diorama. Ik heb met dit diorama kennis gemaakt met voor mij nieuwe ontwerpstijlen en bouwmethodes. Het is ontstaan op een plaat van 50 bij 70 cm met een schilderijlijst er om heen als afscheiding van de echte wereld. De werkmethodes en materiaalkeuze zijn van de gamers anders dan van wat wij als modelspoorbouwers gewend zijn. Maar zeer bruikbaar en goed te combineren met onze hobby. Dat heb ik hier willen laten zien.

Wargaming ontmoet modelspoor.

Albert Winkel

Tekst en foto’s: Albert winkel
Begeleidende tekst: Habbo Meester

 

 

Het Tuinhuis.

2 gedachten over “Het Tuinhuis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven