Bergen maken

Bergen maken
maart 15, 2019 Geen reacties Creatief admin

Vandaag op mijn baan begonnen met het maken van bergen. Op mijn website  heb ik al wat methodes laten zien maar hier wil ik er ook wat over vertellen.

Ik begin met het maken van een geraamte van stroken karton, gesneden uit lege dozen. Ik snij stroken van zo’m drie centimeter breed en verder zolang als de hoogte van de doos dit toelaat. Ik snij het karton ook met de ribbels mee gaat makkelijker dan dwars erop. Ik lijm de stroken met het lijmpistool met hot-glue sticks.

Het graamte heb ik hier en daar ondersteund met schotten van styrodur, hardschuim. Vervolgens heb ik met een bus goedkope P.U.R stroken aangebracht om een ondergrond te maken.

Deze laag spuit ik nat met water omdat P.U.R uithardt door luchtvochtigheid. Met het water verhoog ik deze luchtvochtigheid.

Vervolgens dek ik de laag af met vershoudfolie, hierdoor kan ik de laag bewerken zonder vieze handen te krijgen, terwijl het P.U.R. nog zacht is druk ik het in de vorm welke ik het wil geven. Zo heb ik minder afval en minder nabewerking. Verder blijft door de folie de luchtvochtigheid ook lekker hoog.

Als de berg klaar is dan is deze lekker stevig, zelfdragend en licht in gewicht. In een volgend artikel wat meer over de afwerking.

 

Tags
About The Author

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.