15 jaar Modelspoorgroep Zuid-Oost Drenthe

15 jaar Modelspoorgroep Zuid-Oost Drenthe
november 8, 2023 Geen reacties Diversen habbo meester

12 November 2008 werd onze vereniging officieel opgericht door een groep modelspoorhobbyisten uit Emmen en omgeving.

Hun doel was een vereniging waar iedereen kennis kon op doen of delen van de modelspoorhobby en dat is gelukt.

Een vereniging oprichten is één, een clubruimte vinden was de eerste opgave en die werd al vrij snel gevonden aan de Compagniestraat 10 in Emmen, waar we nog nog zitten. Het was een deel van een magazijn dat nog moest worden ingericht, wat dan ook met vereende krachten aangepakt werd. Met het nodige ritselwerk werden materialen zoals verlichting ingebracht. Sponsoring werd gevonden zodat de kosten gedekt konden worden.

Daarna werd gestart met een H0 clubbaan waar zowel wissel- als gelijkstroom een plaats kregen. Door de lange rijlengtes kunnen de leden lange treinen laten rijden, waar druk gebruik van wordt gemaakt. Ook met de scenery konden de nodige ervaringen worden opgedaan. Momenteel wordt hard gewerkt aan een uitbreiding.

Ook onze N-spoorders bouwden een clubbaan met lange rijlengtes waar tijdens de zaterdagrijmiddagen ook druk gebruik van wordt gemaakt.

Op onze clubbanen kan met allerlei treinen door elkaar heen gereden worden, een Amerikaanse trein naast een Duitse vinden wij heel gewoon. Ieder beleeft de hobby namelijk op zijn eigen manier.

Nu wordt ook gewerkt aan modules zodat wij ons als vereniging kunnen tonen op bv. modelspoorbeurzen.

Er is binnen de vereniging veel expertise op de vele terreinen van de modelspoorhobby, zoals decoder-inbouw, scenery, treinbesturing enz.

Daarnaast organiseren wij regelmatig verkoopmiddagen en groeps-treinreizen naar modelspoorbeurzen en/of Museumspoorlijnen.

Kortom een bruisende vereniging met een gezellige clubruimte en mooie clubbanen, kom gerust eens langs!

Tot ziens!

Tekst en foto’s: Habbo Meester

 

About The Author

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.